De eerste internetsoap van Nederland

In 2008 gebeurde er iets revolutionairs: de katholieke kerk kwam met een internetsoap van vier afleveringen. Het was, gelijktijdig met “Sound” van Endemol, de eerste internetsoap van Nederland. Het doel van de soap was om jongeren op een eigentijdse manier te inspireren met geloof, hoop en liefde. Het verhaal speelt zich af op de redactie van een modeblad: de Beau Belle. De internetserie werd een groot succes!

De groep jonge filmmakers besloot vrijwillig de soap verder te zetten. Daarvoor werd de onafhankelijke Stichting Schitterend opgericht. In 2012 werd aflevering 5 (inclusief stoere vechtscène) geproduceerd. En als kroon op seizoen 1 kwam de videoclip van het lied "Schitterend" online. Deze maakte seizoen 1 compleet.

Pilot aflevering 1 - 4 (uit: 2008)

Het vervolg... Aflevering 5 met vechtscène (uit: 2012)

Achtergrond van de video:

De Vlaamse hoogleraar Paul Verhaeghe betoogde in het NRC Handelsblad dat in ons huidige normenstelsel het hebben van succes hoog in het vaandel staat. De samenleving legt een hoge druk op mensen om te slagen. En als je buiten de boot valt, is dat je eigen schuld. Kinderen schelden elkaar al op het schoolplein uit voor “loser” en niemand wil dat zijn. Met als gevolg: torenhoge cijfers voor burn-out, depressie, ADHD en angststoornissen.
Maar wat maakt iemand nou een winnaar en wat maakt iemand een verliezer?
In dit filmpje zien we iemand die faalt. Maar pastor Ben laat hem zien dat hij het hart heeft van een winnaar!

De Schitterend Videoclip (2014)

De videoclip is het vlaggenschip van Stichting Schitterend! Nog nooit is de kernboodschap van Schitterend zo krachtig verwoord en creatief verbeeld. Kijk hier de video met de liedtekst:

Reacties van kijkers

Reacties op de serie, seizoen 1.png