Hoop brengen via entertainment!

 

Positieve woorden

We horen zoveel negatieve woorden om ons heen, woorden van wanhoop, woorden van angst, woorden die je afbreken, woorden die je kleiner maken. Deze woorden kunnen van de media komen, worden verstuurd via Twitter, komen soms zelfs van hen die ons zouden moeten opbouwen: onze ouders, leraren en vrienden. Wat we eigenlijk nodig hebben zijn woorden die ons hoop brengen, woorden van geloof, woorden die je opbouwen, woorden die ons groter maken, zelfs groter dan we kunnen beseffen. Want iedereen is gemaakt om groots te schitteren. Jij bent de waardevolle kleur die alleen jij kan laten zien en als jij hem niet laat zien, dan mist de wereld écht iets. Met die kleur kun je anderen helpen, inspireren en/of raken. Positieve woorden zijn veel te zeldzaam. Via Schitterend willen we daarom het tegenwicht bieden en daarom zoveel mogelijk positieve woorden de wereld in helpen. Niet door het moeilijke te ontkennen, maar door altijd mee te gaan in de pijn en vandaaruit hoop te bieden.

Word jij ook een positieve-woorden-verspreider?

Sneeuwbaleffect

Positieve woorden en mensen zijn aanstekelijk, zij zorgen voor een sneeuwbaleffect, zodat zij verder en verder verspreid raken. Maar daar hebben we ook jou voor nodig! Word jij ook een positieve-woorden-verspreider of ben je dat al? Wil jij ook de negativiteit niet met nog meer negativiteit bestrijden, maar juist met het tegenovergestelde: meer positiviteit? Of heb je juist meer positiviteit in je leven nodig? Kijk dan verder op deze site, want dat gaat een bijzondere ontdekkingstocht worden! Je gaat dan zien dat we dit alles doen via entertainment en social media. De entertainment wereld heeft heel veel invloed. Wat zij zeggen wordt later vaak overgenomen door de media, politiek en bedrijfsleven. Is het dan niet van het allergrootste belang dat hun boodschap positief is? Schitterend wil een positieve trendsetter worden in de entertainment wereld!
 

Bronvermelding: Voordat je verder kijkt, moeten we natuurlijk nog wel vertellen wie onze Bron is. Van wie wij dit alles geleerd hebben: van God! Want Hij is de meest positieve persoon van het universum!

 

Een interview met oprichter en voormalig voorzitter van Stichting Schitterend: Lidwina (Linda) Brusche.

Een interview met oprichter en voormalig voorzitter van Stichting Schitterend: Lidwina (Linda) Brusche.

 

Het bestuur

En wie zijn het die erop toezien dat deze missie werkelijkheid wordt? Dat zijn deze vier bestuursleden:

20180426_110528.jpg

Wouter Touwen

Het is een mysterie hoe hij aan zoveel energie komt; misschien heeft hij een geheime Energiebron? Het is in ieder geval aanstekelijk. En dat is handig als voorzitter. Verder heeft hij een hart van goud. Hij wil zó graag iets betekenen voor de mensen en de wereld. Hou hem in de gaten... Want hij gaat nog grote dingen doen!

28650978_186192651997227_5765847308293898240_n.jpg

Rosemarie Rienstra

Wil je iets goed geregeld hebben? Dan is Rosemarie degene die je moet bellen! Tussen al die chaotische creatievelingen binnen Schitterend is zij de oase van orde. Wát hebben we haar hard nodig! Ook wil ze mensen zó graag blij maken met positieve woorden; een lichtje zijn. Dat komt goed uit! Want dat is precies wat we doen bij Schitterend!

10417019_726176887456970_6668727038995171528_n.jpg

Sander Bon

Sander kijkt altijd ver vooruit. In de verte schijnt hij dingen te zien, die niemand ziet. En toch zit hij er maar zelden naast. Misschien kent hij wel Iemand die alles van grote hoogte kan zien... Altijd out-of-the-box en altijd een vat vol ideeën. Daarnaast heeft hij een groot hart voor mensen die het slechter hebben getroffen.

Selectie, Linda kijkt opzij.jpg

Lidwina Brusche

Deze enthousiasteling is Schitterend in levende lijve: zij straalt in het rond en strooit overal bemoedigende woorden in het rond. Echt iemand waar je energie van krijgt en graag bij in de buurt bent. Dankzij haar daadkracht en managementkwaliteiten zorgt ze ervoor dat de stichting output blijft leveren.

 

ANBI

Onze stichting is een ANBI. Dat betekent dat giften aan ons belasting aftrekbaar zijn. Hieronder kun je alle gegevens raadplegen die we voor de ANBI status moeten publiceren.


Beleidsplan

Het beleidsplan voor de jaren 2018-2022 word binnenkort verwacht.
 

Doelstelling en jaarverslagen

De stichting heeft tot doel:
1. de boodschap uitdragen dat ieder mens waardevol is en door God geliefd;
2. een podium te bieden voor jong talent;
3. het verrichten van alle verdere handelingen, die met voorstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.
De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het produceren van een vervolgserie voor internet of televisie, dan wel het verlenen van technische of financiële hulp hierbij.
Het jaarverslag van 2016 is hier te downloaden.