Waarom ben ik ondernemer?

mond-tot-mondreclame marketing reclame duurzaam mond-tot-mond Wageningen Ede marketingbureau

Stiekem wilde ik altijd al ondernemer worden. Zo’n avontuurlijk bestaan… dat trekt me! Ideeën bedenken, kansen zien, inspelen op de markt. Geen boze baas boven je en volop vrijheid om je talenten te ontplooien. Doen wat je leuk vindt, samen met mensen waar jij om geeft. Wat is er nou mooier dan dat?

“Mensen die een vrij beroep uitoefenen zijn gelukkiger dan mensen die voor een baas werken.” Hier spreekt Ruut Veenhoven, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit. Er is slechts één maar: je moet wel tegen de onzekerheid kunnen die erbij hoort. En eerlijk is eerlijk: voor het grote geld hoef je het niet te doen. Vaak verdien je meer in loondienst en je als je ziek bent wordt je niet doorbetaald. Dus waarom zou je voor jezelf beginnen?

De crisis als kans
In 1985 werkte bijna iedereen in loondienst. Maar nu, dertig jaar later, schieten de zelfstandigen als paddenstoelen uit de grond. Het is de tijdsgeest: dankzij de economische crisis verkeren gevestigde instanties in zwaar weer en dit schept ruimte voor creativiteit en nieuwe initiatieven. En daar houd ik van!

Mijn eerste bedrijfje
Uit eigen ervaring wist ik hoe leuk ondernemen is. Samen met vier mede studenten richtte ik in 2006 een communicatiebureau op als onderdeel van de studie. Het was hard werken en weinig verdienen. Maar ook veel leren en veel lachen. Dit smaakte naar meer!

Op mijn 19e werd ik voor het eerst manager van een communicatieadviesbureau!

Op mijn 19e werd ik voor het eerst manager van een communicatieadviesbureau!

Schitteren met Marketing
In januari 2014 was die prettige smaak nog niet verdwenen. Op dat  moment werkte ik al ruim een jaar samen met Sander als bestuurslid bij Stichting Schitterend. Het is de missie van de stichting om jongeren met hun talenten te laten schitteren voor de maatschappij. Maar als dat bij jongeren kan… dan kan dat toch ook bij bedrijven? Het Briljante idee was geboren! 

Ik wil dolgraag mijn marketingtalent inzetten, maar dan op een schitterende manier.

En zie hier: mijn droombaan! Het is hard werken, maar ook ontzettend leuk. En ik ontmoet zoveel mooie mensen, ondernemers met hart voor hun vak.

Toekomst dromen
Mijn droom voor Briljant Marketing is dat we een trendzetter worden in marketingland. Marketing met goede daden, marketing die ècht zinvol is. Ik wil dolgraag groeien naar een kantoor met zo’n vijf toptalenten. We gaan met plezier naar ons werk en lachen veel. We zijn ontzettend goed in ons vak en we zetten samen als team grote prestaties neer. Over ambitie gesproken!

We gaan met een team van toptalenten een trend zetten in marketingland!

De klassieke ondernemer is een persoon die handelt uit liefde voor het vak. Die van vrijheid houdt, visie heeft en zijn passie volgt. Kijk eens in de spiegel… Schuilt er een ondernemer in jou?