6 redenen waarom mond-tot-mond marketing uw bedrijf tot bloei brengt

1) Mensen praten enthousiast over uw onderneming
Door mond-tot-mond marketing technieken kunnen mensen niet stoppen om over uw bedrijf te praten.

2) U krijgt vanzelf nieuwe klanten (dankzij 1)
Doordat mensen enthousiast over uw onderneming praten, krijgt u vanzelf nieuwe klanten. Eigenlijk worden zij uw gratis marketingafdeling.

3) Uw marketingbudget kan lager (dankzij 2)
Doordat u buiten uw bedrijf enthousiaste mensen rond hebt lopen, die over uw bedrijf vertellen, kunt u uw marketingbudget op termijn radicaal terugdraaien. Het vraagt alleen een investering aan het begin om alles in gang te zetten.

4) Doorverwezen klanten vertrouwen u eerder, dus het proces om tot een deal te komen gaat sneller (dankzij 2)
Een potentiële klant die van een persoon, die ze vertrouwen, hebben gehoord dat ze bij uw bedrijf moeten zijn, hebben al een basisvertrouwen. Hij snapt dat die persoon niet zomaar een bedrijf aanbeveelt, maar een bedrijf die hun relatie niet in een waagschaal legt. Hij gaat ervan uit dat hij net zo tevreden zal zijn met het bedrijf als de aanbeveler. Daarom kunnen een aantal stappen om vertrouwen te winnen worden overgeslagen.

5) Bij doorverwezen klanten speelt de prijs een minder belangrijke rol, dus u hoeft niet meer op de laagste prijs te concurreren (dankzij 2)
Dit is met dezelfde reden als bij punt 4. Als bedrijf hoeft u niet meer (op prijs) te concurreren met de gebruikelijke concurrenten, maar alleen met de concurrenten die door andere kennissen zijn aanbevolen. Dat zijn er vaak maar zeer weinig.

6) U maakt meer winst (dankzij 1 t/m 5)!
U bespaart geld, zie punt 3. U bespaart tijd, zie punt 4. U verdient meer per klant, zie punt 5. U krijgt meer klanten, zie punt 2. De som daarvan is dat u meer winst maakt!

Wilt u weten hoe dat voor u kan werken? Vraag dan een gratis gesprek aan.