Workshop "Ontdek je marketing superpower": Het begin van een reis naar jouw unieke manier om klanten aan te trekken.

Veel ondernemers zien door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel marketinggoeroe’s, zoveel succesformules… Maar wat werkt nou voor mij? En kan ik marketing doen op een manier die past bij mij, mijn bedrijf en mijn talenten?

Het antwoord is: JA. De basis van mond-tot-mondreclame is dat jij onderneemt vanuit je eigen kracht. Zo kun jij je onderscheiden van de massa. En zo wordt ondernemen ook meteen stukken leuker!

Wat een fijne workshop vanmorgen! Niet over marketingtheorieën maar over welke wijze van marketing het beste bij je past.
— Rob

De reis naar jouw unieke MARKETING SUPERPOWER begint op 14 april. Tijdens deze workshop (in samenwerking met Meer & Co) ga je een talententest doen. Vervolgens gaan we je inspireren om jouw persoonlijke stijl van communiceren in te zetten in je marketing. Het belooft een verfrissende ochtend te worden!

Wie?            Bedoeld voor ondernemers die marketing willen doen op een manier die bij hun past. En zo een goede basis leggen voor            mond-tot-mondreclame voor hun bedrijf.
Wat?           Workshop “Ontdek je marketing superpower!”
Waar?         Seats2Meet, Utrecht Centraal Station
                    (Moreelsepark 65, Utrecht)
Wanneer?   Van 9.45u – 12.00u op vrijdag 14 april 2017.

De onkostenvergoeding is € 50,- (excl. BTW). Inbegrepen zit ook koffie & thee en lekkernijen.

Wees er snel bij, want we houden de workshop graag persoonlijk. Daarom is er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Op weg naar huis voelde ik mij weer helemaal opgeladen en gemotiveerd om aan de slag te gaan.
— Lyan

Over Lidwina
Lidwina (Msc.) is gespecialiseerd in mond-tot-mondreclame. Zij houdt zich al tien jaar bezig met marketing, communicatie en media en heeft 3 diploma’s in haar vakgebied. Zij vindt het leuk om haar rijkdom aan kennis met jou te delen! Dit doet zij op de vriendelijke en enthousiaste manier die bij haar past.
Lees meer over Lidwina…

Over Hanneke
Hanneke is trainer en coach op het gebied van persoonlijk leiderschap. Zij helpt haar klanten om hun bedrijf, carrière en leven op te bouwen in lijn met hun talenten, waarden en dromen. Haar enthousiasme is aanstekelijk en met haar open houding weet ze snel tot de kern te komen.
Lees meer over Hanneke… 

Knap! Lidwina en Hanneke hoe jullie in 2 uurtjes de verbinding leggen tussen je eigen talent en welke marketingmiddelen je het best kan inzetten.
— Pauline

100%

van de deelnemers zegt over de workshop:

...dat ze zich verder geholpen voelen;

...dat ze deze workshop zouden aanbevelen aan anderen;

...dat ze blij zijn dat ze de workshop gevolgd hebben!

Wat ik heel fijn vind aan Lidwina, Sander en Hanneke is de integriteit die ze uitdragen. Niks gladde verkooppraatjes maar open, behulpzame en eerlijke communicatie.
— Rob

De enthousiaste uitleg van Lidwina :-)

Nog meer quotes van deelnemers...

Ik vond het best spannend om naar de workshop te gaan, maar ik werd aangenaam verrast door de ontspannen en ongedwongen sfeer.
De workshop was goed verzorgd en heeft me een stap op weg geholpen voor het maken van mijn marketingstrategie.
— Kirsten
Hanneke en Lidwina zijn zeer goede workshopleiders!
Ik heb er veel tips en inspiratie uit gehaald.
De oefeningen die we deden waren leuk en gaven inzicht.

5 redenen waarom je niet meer op het verdienen van geld zou moeten focussen (en dat je daardoor juist geld gaat verdienen)

Wij hebben een vreemd tegennatuurlijk principe ontdekt. Deze luidt: “Hoe minder je gefocust bent op geld en hoe meer je gefocust bent op de bijdrage aan de wereld/maatschappij, hoe meer geld je gaat verdienen.” De inspiratie daarvoor hebben we gekregen dankzij een workshop van Nisandeh Neta. Hier zijn vier redenen voor.

Als je je bijdrage aan de wereld centraal stelt…

1 …ga je groot dromen
Ben je een fotograaf? Ga eens groot dromen! Misschien wil je zoveel mogelijk mensen laten zien hoe mooi de wereld is en mensen daar (het liefste dagelijks) dankbaar voor laten zijn. Als je zo denkt dan ontstaan er ineens heel veel mogelijkheden. Je kunt dan bijvoorbeeld een wekkerapp ontwikkelen, waarbij elke gebruiker wakker wordt met op het scherm een fenomenale foto van jouw hand en bijbehorende natuurgeluiden. Het eerste wat ze zien is die foto en ze gaan dankbaar en blij de dag in. Zo’n succesvol out-of-the-box idee had je niet gehad als je gewoon had gedacht: “Ik ben fotograaf.”

Bron: Pixabay

Bron: Pixabay

2 …ben je niet meer ‘verdacht’
Bedrijven willen geld verdienen. Als dat je enige doel is, dan ben je voor de potentiele klanten al snel ‘verdacht’. Als ik die reep chocolade koop dan verwacht ik dat ik de kas spek van het betreffende bedrijf. Als ik Tony’s Chocolonely koop verwacht ik dat ik de kas spek van het bedrijf, maar dat ze ook zeker zullen strijden voor slaafvrije chocolade en een eerlijke prijs voor de boeren. En als ik hún kas spek is dat een stuk minder erg, want ze zullen het weer investeren in nog meer betere chocolade.

3 …krijg je mensen ‘mee’ en worden ze fans
Als je bijdraagt aan de wereld, zijn er altijd mensen die dat ene thema –net als jij- extreem belangrijk vinden. Zij zijn je gratis ambassadeurs (fans). Je hoeft ze niet eens te overtuigen! Ik vertel persoonlijk graag over Tony’s (zie hierboven) en over Faircasso (http://faircasso.nl/) met hun motto “Niet onderuit halen, maar overeind helpen.” (Voor meer info over Faircasso, lees verder onder de blog.*) Bij Faircasso was mijn eerste reactie: “Wow, zó kan het dus ook!” Kortom: Over deze twee bedrijven raak ik niet uitgepraat! En daarmee ben ik onderdeel van hun gratis marketingafdeling.

4 …hoef je nooit meer op prijs te concurreren
Als je niet te onderscheiden bent van je concurrenten, en dus één van de velen bent, dan moet je op prijs gaan concurreren. Dat is hét recept voor armoede. Want het is een steeds voortdurende ratrace om de goedkoopste te worden of te blijven. Als je een unieke bijdrage levert, daarentegen, heb je automatisch klanten, die met niemand anders zaken willen doen. Ook al zijn die anderen nog zo goedkoop.

5 …doe je je werk met vele malen meer plezier
Wat is er nu vervullender dan bij te dragen aan iets dat groter is dan jijzelf? Uit vele onderzoeken blijkt dat als dat ingrediënt in je werk zit, je met veel meer plezier je werk doet. Dit zorgt weer voor een zeer hoge productie en betrokkenheid van je werknemers.

Do I need to say more?

Dus wat houdt je nog tegen? Ga er even rustig voor zitten en ontdek vandaag nog je unieke bijdrage aan de wereld!

 

*Op de website van Faircasso staat te lezen: “Faircasso besteedt op een sociale manier meer tijd en energie aan ‘uw’ klant, hiermee realiseert Faircasso naast een beter financieel ook een beter sociaal resultaat, dit uit zich naast een hoger rendement in een trouwe loyale(re) klant en een beperking van mogelijke bredere maatschappelijke schade.”

“Middels preventieve voorlichting, begeleiding en ondersteuning verwachten wij ook een positieve bijdrage te leveren aan het oplossen van de schuldenproblematiek in Nederland.”

3 manieren om je eigen marketingkleur te vinden te midden van een bombardement aan marketingadviezen

Ken je dat? Weer zo’n marketinggoeroe die precies weet wat je moet doen? “Hij komt ook zo overtuigend over… Dus het zal wel kloppen…” denk je nog bij jezelf. Dus je leest zijn blogs. Leest zijn boek. Volgt zijn training. En nog heb je niet meer klanten dan voorheen.

Waar gaat dat nu mis?

Waar het mis gaat is: hij praat in algemeenheden. Dat kan ook niet anders, want hij heeft een groot publiek. Deze algemeenheden opvolgen kost je zeeën van tijd en misschien ook wel oceanen van geld. Terwijl het voor een groot deel niet de juiste adviezen zijn die specifiek voor jou gelden. Enkele zullen wel voor jou gelden, maar welke… Je hebt totaal geen clue…
En misschien is deze goeroe wel een Facebooktrainer. Maar misschien vind je je doelgroep helemaal niet op Facebook… En een andere goeroe zegt dat je een video moet hebben en een ander zegt dat je aan SEO moet doen en een ander…etc. etc. En uiteindelijk zie je door al die marketingmiddelen het bos niet meer!

Dat kan ook anders!

Kijken vanuit een helicopterview naar jouw specifieke situatie. En dan zijn de volgende terreinen het meest belangrijk:

1. Wat is jouw verhaal?
Wij geloven niet in de zoveelste fotograaf tussen alle fotografen. Nee, iedereen heeft een eigen verhaal. Soms diep weggestopt. Soms veel makkelijker te achterhalen. Maar altijd persoonlijk. Doe je dat duidelijk genoeg, dan trek je ook precies de juiste doelgroep aan. Hier zijn de juiste vragen voor nodig en een flink portie creativiteit.

2. Wat is jouw doelgroep?
Je zult je doelgroep goed moeten definiëren. Daarna ga je achterhalen wat hun behoeften zijn. En natuurlijk waar ze te vinden zijn. Bevinden ze zich op Facebook, of in een ondernemersnetwerk bij je in de buurt, of misschien zijn ze niet georganiseerd en moet je ze zelf bij elkaar zien te krijgen?

3. Wat is jouw communicatiestijl?
Uit deze analyse van de doelgroep komen een aantal marketingmiddelen als meest effectief naar voren. Maar sluiten deze ook aan bij de manier waarop jij het meest effectief communiceert? Een aantal waarschijnlijk wel. En dat zijn precies de middelen waar je het meeste resultaat mee gaat halen. Als je niet kunt presenteren, kun je wel een presentatietrainer uit de kast trekken, maar is het niet veel effectiever om dát te kiezen waar jij van nature al het beste in bent? Bijvoorbeeld schrijven? Scheelt je een hoop bloed, zweet en tranen… frustraties en geld…

Workshop
Op dit laatste “Wat is jouw communicatiestijl?” hebben wij een gratis* workshop ontwikkeld "Ontdek je Marketing Superpower". Geen workshop waarbij je allerlei adviezen krijgt die niet voor jou gelden. Maar een workshop waarin je wordt uitgedaagd bij jezelf te zoeken wat het beste bij je past. Je maakt een minitest van ‘7 life’, om inzicht te krijgen in je natuurlijk voorkeur als het gaat om communiceren. Daaruit zullen de eerste actiepunten rollen voor de marketing van je eigen bedrijf. Kom meer te weten over deze workshop door onderstaande button.

*We brengen alleen de onkosten in rekening a 27,50