3 manieren om je eigen marketingkleur te vinden te midden van een bombardement aan marketingadviezen

Ken je dat? Weer zo’n marketinggoeroe die precies weet wat je moet doen? “Hij komt ook zo overtuigend over… Dus het zal wel kloppen…” denk je nog bij jezelf. Dus je leest zijn blogs. Leest zijn boek. Volgt zijn training. En nog heb je niet meer klanten dan voorheen.

Waar gaat dat nu mis?

Waar het mis gaat is: hij praat in algemeenheden. Dat kan ook niet anders, want hij heeft een groot publiek. Deze algemeenheden opvolgen kost je zeeën van tijd en misschien ook wel oceanen van geld. Terwijl het voor een groot deel niet de juiste adviezen zijn die specifiek voor jou gelden. Enkele zullen wel voor jou gelden, maar welke… Je hebt totaal geen clue…
En misschien is deze goeroe wel een Facebooktrainer. Maar misschien vind je je doelgroep helemaal niet op Facebook… En een andere goeroe zegt dat je een video moet hebben en een ander zegt dat je aan SEO moet doen en een ander…etc. etc. En uiteindelijk zie je door al die marketingmiddelen het bos niet meer!

Dat kan ook anders!

Kijken vanuit een helicopterview naar jouw specifieke situatie. En dan zijn de volgende terreinen het meest belangrijk:

1. Wat is jouw verhaal?
Wij geloven niet in de zoveelste fotograaf tussen alle fotografen. Nee, iedereen heeft een eigen verhaal. Soms diep weggestopt. Soms veel makkelijker te achterhalen. Maar altijd persoonlijk. Doe je dat duidelijk genoeg, dan trek je ook precies de juiste doelgroep aan. Hier zijn de juiste vragen voor nodig en een flink portie creativiteit.

2. Wat is jouw doelgroep?
Je zult je doelgroep goed moeten definiëren. Daarna ga je achterhalen wat hun behoeften zijn. En natuurlijk waar ze te vinden zijn. Bevinden ze zich op Facebook, of in een ondernemersnetwerk bij je in de buurt, of misschien zijn ze niet georganiseerd en moet je ze zelf bij elkaar zien te krijgen?

3. Wat is jouw communicatiestijl?
Uit deze analyse van de doelgroep komen een aantal marketingmiddelen als meest effectief naar voren. Maar sluiten deze ook aan bij de manier waarop jij het meest effectief communiceert? Een aantal waarschijnlijk wel. En dat zijn precies de middelen waar je het meeste resultaat mee gaat halen. Als je niet kunt presenteren, kun je wel een presentatietrainer uit de kast trekken, maar is het niet veel effectiever om dát te kiezen waar jij van nature al het beste in bent? Bijvoorbeeld schrijven? Scheelt je een hoop bloed, zweet en tranen… frustraties en geld…

Workshop
Op dit laatste “Wat is jouw communicatiestijl?” hebben wij een gratis* workshop ontwikkeld "Ontdek je Marketing Superpower". Geen workshop waarbij je allerlei adviezen krijgt die niet voor jou gelden. Maar een workshop waarin je wordt uitgedaagd bij jezelf te zoeken wat het beste bij je past. Je maakt een minitest van ‘7 life’, om inzicht te krijgen in je natuurlijk voorkeur als het gaat om communiceren. Daaruit zullen de eerste actiepunten rollen voor de marketing van je eigen bedrijf. Kom meer te weten over deze workshop door onderstaande button.

*We brengen alleen de onkosten in rekening a 27,50